,

Performance Nå 2

Performance Art Bergen inviterer til Performance Nå 2, den andre i rekken av en serie kortere performance-eventer, hvor publikum får oppleve både internasjonale og nasjonale kunstnere i aksjon. Arrangementet vil finne sted i historiske omgivelser på Lepramuseet St. Jørgen Hospital i Bergen, et av Skandinavias eldste sykehusinstitusjoner, søndag 2. juni kl. 15:00.
 
Kunstnerne som deltar er Denis Romanovski (BY/SE), Stein Henningsen (NO), Traci Kelly (UK) og Mia Øquist (PAB/NO).
 

Denis Romanovski er født i Hviterussland og bosatt i Sverige. Romanovski arbeider med ulike uttrykksformer, men har de siste årene fokusert på performance. Hans kunstneriske praksis grenser mot og fusjonerer forskning, eksperimentell form og teknologi.  Han har vært med å arrangere Navinki Performance Festival i Minsk, No-Budget Performance og Performance Art Links i Stockholm. Hans arbeid har blitt presentert på internasjonale kunstfestivaler og utstillinger siden 2000.

Stein Henningsen bor på Svalbard og arbeider med performancekunst, fotografi og installasjoner.  Han har presentert arbeidene sine på ulike biennaler, festivaler og arrangementer i USA, Kina, Frankrike, Italia, Sverige, Tyskland, og Norge. Arbeidene hans kommenterer samtidens politiske, sosiale, eller økonomiske situasjon og kan både provosere og ryste betrakteren.

Traci Kelly er bosatt i Nottingham hvor hun arbeider som freelancekunstner, foreleser og kurator. Kelly er en tverrfaglig kunstner med en forskningsrettet praksis, hvor hun jobber med performance, tekst, installasjon og video. Gjennom poetiske gester og symbolske materialer undersøker hun blant annet kroppens status og sårbarhet. Kelly har presentert arbeidene sine på flere arenaer i Europa, Australia og Amerika. I 2010 fullførte hun doktorgradsprosjektet "Performing Intersubjectivity" ved Universitet i Reading.

Mia Øquist er performance- og billedkunstner bosatt i Bergen. Øquist observerer og kommenterer hendelser i det offentlige rom. I hennes arbeider spiller visuelle elementer, scenografi og kostymer en viktig rolle. Øquist har presentert arbeidene sine ved Entrèe, Festspillene i Bergen, performancefestivalen Never or Now, Hordaland Kunstsenter, Mellanrummet/Stockholm, Stiftelsen 3,14, Galleri 69, Storåsfestivalen, og under Caochandi Biennial i Kina.

 

www.romanovski.se

www.steinhenningsen.com

www.hancockandkellylive.com

www.miaoquist.no

 

Romanovski

Øquist

Kelly

 

Henningsen

Foto: Bjarte Bjørkum

 

Ytterligere info

Traci Kelly

Mia Øquist

Stein Henningsen