,

Performance Nå 5

 

Performance-kveld på Stiftelsen 3,14, 

torsdag 6. mars kl. 19:00

Performance Art Bergen inviterer til Performance Nå 5, en kveld med stemningsskapende performancer av Robert Alda (NO), Sandra Johnston (UK), Pavana Reid (UK/NO) og Joakim Stampe (SE). Performance Nå 5 er kuratert av Terese Longva (NO)

Med sine ulike bakgrunner, lange erfaringer i inn- og utland vil du ikke gå glipp av disse fire kunstnerne.  Felles for de fire er bruken av kroppen, tid og sted, og at de skaper en dialog i møte mellom seg og publikum.

Robert Alda (alias Robert Sot) har studert maleri ved Kunstakademiet i Warszawa, hvor han også kom i kontakt med multimedia- og performancekunst. Etter å ha fullført sine studier i 1984 flyttet han til Bergen, hvor han har bodd og arbeidet siden.  Alda jobber med performance, maleri, multimedia, fotografi, installasjoner, skulptur og tegning. Han arbeider også som freelance kurator. I løpet av sin karriere har han deltatt i over 100 kunstprosjekter, presentert arbeider på ICA, London, Max Ernst Museum-Mucsarnok, Budapest, Nordens Hus, Reykjavik og The Fringe Club, Hong Kong.

Pavana Reid er født i Thailand og flyttet til Nord-Irland i 1988 (på høyden av de politiske problemene). Kunstutdannelsen hennes begynte med et kveldskurs og endte til slutt med en grad i Fine & Applied Art fra Ulster University (2009). Reid er opptatt av spørsmål rundt identitet og hvordan den må forandre seg i takt med oss. Hun ser på sine performancer som en undersøkelse i forholdet mellom mennesker, sted og tid. Reid har deltatt i mange performance -arrangementer i Belfast, Norge og Storbritannia. Hun er medlem av Bbeyond, og pendler i dag mellom Bergen og Nord Irland.

Sandra Johnston arbeider i områdene site-responsive performance actions, videoinstallasjoner og tegning. Hennes verk antyder ofte alternative metoder for å kunne vurdere ettervirkningen av traumer, og da særlig i forhold til ideer om sted, vitnesbyrd og empatisk kommunikasjon. Johnston har siden 1992 presentert arbeid internasjonalt i ulike sammenhenger og tverrfaglige former, ofte med en særlig vekt på prosjekter innenfor 'omstridte rom'. Johnston representerte Nord-Irland på Venezia Biennalen i 2005. Hun underviser for tiden ved Northumbria University, England.

Joakim Stampe bor og arbeider i Gøteborg, Sverige. Han er i dag en av de fremste performancekunstnerne i Sverige og har siden 2006 produsert mer enn 100 performance-verk. Han har vist arbeidene sine i mer enn 15 land i Asia, Europa, i tillegg til Nord- og Sør-Amerika. Stampes performancer er intuitive og fantasifulle, selv om han vanligvis har en historie å fortelle. Enten det er om hans egen personlige bakgrunn, samtidens politikk eller begge deler, skaper han bilder av poesi, konseptuelt men alltid med et følelsesladet sinn. Med forståelse for de iboene kvalitetene til performancekunst: tid, kropp, sinn, og fantasiens og intuisjonens rolle, nekter han vanligvis å repetere eller reprodusere tidligere arbeider. 

Performance Nå 5 er den femte i rekken av en serie kortere performance-arrangementer støttet av Norsk Kulturråd og Kulturkontakt Nord.     

Foto: Bjarte Bjørkum

 

Ytterligere info

Pavana Reid

Robert Alda

Joakim Stampe

Sandra Johnston